The Shifted House is an alteration and addition project that transforms a small, dark single storey Semi-Detached house in Bondi into a spacious, two storey light filled family beach house. Through the clever configuration of the new first floor addition, with rooms positioned around a large void over a central stair and feature windows and skylights, the sense of space and views beyond are enhanced. Timber is used in a number of ways to bring warmth and materiality to a very simple palette and to enhance the elements that shift and frame the immediate views. It brings contemporary features to the reconfigured post-war, Art Deco home, distinctly urban yet with a hint of relaxed coastal beach shack.

303, 19a Boundary Street

Rushcutters Bay, NSW 2011

                                            

                    

All images Copyright Sophie Solomon 2019

0414840950

sophie@ssdstudio.com.au